Subsidies

Portefeuillehouder: El Idrissi, Ruigrok, Schuurmans-Wijdeven, Sedee-Schuitemaker, Steffens-van de Water, Van der Meij

Subsidies die zijn bedoeld voor een specifieke organisatie worden door de gemeente verstrekt op basis van de Algemene wet bestuursrecht, artikel 4:23, 3e lid onder c. Dit worden begrotingsubsidies genoemd, omdat de subsidieontvanger en het bedrag dat maximaal als subsidie verleend kan worden expliciet staan genoemd in de gemeentebegroting.

Een begrotingssubsidie kan als een projectsubsidie of als een boekjaarsubsidie worden verstrekt. In de Algemene subsidieverordening Haarlemmermeer 2024 (10421864) is een projectsubsidie gedefinieerd als ‘subsidie voor de kosten van de uitvoering van één activiteit of een beperkt aantal activiteiten’ en

een boekjaarsubsidie als ‘een subsidie die voor één of meerdere boekjaren aan een organisatie wordt verstrekt voor de exploitatiekosten van de uitvoering van meerdere samenhangende activiteiten met een voortdurend karakter’. In Tabel 125 staat aangegeven of de subsidie als projectsubsidie of als boekjaarsubsidie wordt verstrekt en aan welk programma en beleidsdoel de subsidie bijdraagt. Onder de tabel wordt per subsidieontvanger een verdere toelichting gegeven.