Openbare verlichting

Het onderhoud van Openbare Verlichting (OVL) is beschreven in het beheerplan Openbare Verlichting 2024 -2028. Wij hebben invulling gegeven aan de installatieverantwoordelijkheid binnen onze organisatie, waarbij wij keuringen uitvoeren op basis van leeftijd van onze elektrische installatie volgens de NEN3140-normen, waarmee ze daarna weer voldoen aan de richtlijnen voor de elektrische veiligheid.

Aanleg en onderhoud van de OVL en van de elektrische installatie worden door één huisaannemer uitgevoerd.

Om energie te besparen vervangen wij de bestaande verlichting door dimbare ledverlichting in de diverse kernen binnen Haarlemmermeer en gaat een steeds groter deel van het areaal schakelen op lichtcellen.

Bij het vervangen van het kabelnet kiezen wij ervoor om het kabelnet in eigendom van Liander aan het einde van de levensduur te vervangen door eigen net. Eigen kabelnet leidt tot minder storingen. Storingen die zich wel voordoen, kunnen wij sneller verhelpen. Dit leidt tot minder klachten van inwoners. Wij vervangen het kabelnet in delen van Hoofddorp, Nieuw-Vennep en Haarlemmerliede.

Daarnaast maken wij alle Liander-aansluitingen inzichtelijk en zeggen we de aansluitingen op, die niet meer in gebruik zijn.