7. Openbare verlichting

Het onderhoud van Openbare Verlichting (OVL) is beschreven in het Beheerplan Openbare Verlichting 2020 -2023. Wij keuren alle 450 elektrische installaties een keer per vijf jaar, waarmee ze voldoen aan de richtlijnen voor de elektrische veiligheid. Verder zijn alle OVL-kasten waar nodig rondom voorzien van bestrating, zodat de kasten makkelijk en veilig te onderhouden zijn.

Om energie te besparen vervangen wij de bestaande verlichting door LED-verlichting in de kernen Aalsmeerderbrug, Abbenes, Beinsdorp, Buitenkaag, Burgerveen, Cruquius, Leimuiderbrug, Lisserbroek, Oude Meer, Rijsenhout, Rozenburg, Schiphol-Rijk, Weteringbrug en Zwaanshoek.

Bij het vervangen van het kabelnet kiezen wij ervoor om het kabelnet in eigendom van Liander aan het einde van de levensduur te vervangen door eigen net. Eigen kabelnet leidt tot minder storingen. Storingen die zich wel voordoen, kunnen wij sneller verhelpen. Dit leidt tot minder klachten van inwoners. Wij vervangen kabelnet in onder andere Welgelegen in Nieuw-Vennep, als onderdeel van een integraal project.